Stanovanjska skupina Valjavčeva (Stanovanje 1)

V oktobru 2022 je v Kranju zaživela intenzivna stanovanjska skupina– deveta po vrsti. Celotno skupino sestavljajo štiri vzgojiteljice in do štirje mladostniki, ki potrebujejo bolj poglobljeno obravnavo. Hitro smo se povezali in vzpostavili dobro vzdušje.

V skupini bodo torej toplo dobrodošlih do štirje mladostniki. Po uvodnem formalnem in neformalnem spoznavanju skupaj raziskujemo mesto Kranj z okolico, saj se naša enota oz. stanovanje nahaja v večstanovanjski stavbi blizu centra mesta. Skupaj skrbimo za urejenost našega stanovanja, vsi tudi skupaj pripravljamo obroke in sedemo za mizo ter poskrbimo za druga gospodinjska opravila. Vsak dan se naučimo kaj novega za življenje, delamo za šolo, se veliko pogovarjamo in ustvarjamo. Z občasnimi obiskovalci in sosedi tkemo prijateljske odnose.

Mladostniki pravijo, da je v stanovanjski skupini zanimivo, všeč jim je, da se jim veliko posvečamo. V tej skupini dobijo, kar jim v preteklosti morda ni bilo nudeno ali omogočeno (dodatno pozornost, pomoč, prilagoditev dela njegovim potrebam in sposobnostim ter odpravljanje pomanjkljivosti). Na začetku je bilo malo strašljivo, vsem vse na novo, vendar smo s skupnim zaupanjem in pomočjo zmogli.