Stanovanjska skupina Reteče

V marcu 2021 se je v Retečah odprla nova stanovanjska skupina- že šesta po vrsti! V idiličnem okolju, stran od mestnega utripa, neposredno ob travnikih in gozdovih, sta v marcu vkorakala prva otroka. Celotno skupino sestavljajo štiri vzgojiteljice in gospodinja. Hitro smo se povezali in vzpostavili dobro vzdušje. K temu je prispevala tudi čudovita energija lokacije in hiše z njeno svetlobo, toplino in prostornostjo. Piko na “i” k vsemu pa dodatno predstavlja krasen in prostoren vrt, ki hišo obdaja in nudi kotičke za posedanje, v toplih dneh za uživanje na soncu, odličen je za igro ter spoznavanje in uživanje plodov z zasajenih premnogih dreves in sadnih grmovnic.

V skupini bo toplo dobrodošlih do osem otrok. Po uvodnem formalnem in neformalnem spoznavanju skupaj raziskujemo okolico, skrbimo za urejenost naše celotne hiše, vsi tudi skupaj sedemo za mizo in jo pripravimo, pospravimo ter poskrbimo za druga gospodinjska oz. hišna opravila. Vsak dan se naučimo kaj novega za življenje, skrbno delamo za šolo, se igramo, pogovarjamo in ustvarjamo. Z občasnimi obiskovalci, stalnimi gosti in sosedi tkemo pristne in lepe odnose, z veseljem pa odprtih rok in toplo pričakujemo bodoče člane naše stanovanjske skupnosti. 

Mladostniki pravijo, da je v stanovanjski skupini zanimivo, všeč jim je, da spoznavajo nove ljudi. Na začetku je bilo tudi malo strašljivo, vendar smo s skupnim zaupanjem in pomočjo zmogli. Vsi ste dobrodošli.