V poletnem času, konec šolskega leta 2023/24, je prvič potekala Kranjska štorija. Tabor za otroke in mladostnike, katerega namen je zabavno in aktivno preživljanje počitniških dni, je potekal prvič, in sicer na Jezerskem.

Jezersko je pravi naravni poligon, njegove naravne in kulturne lepote so premnoge. Tam, kjer je zrak še vedno čist, pogled na gore pa jemlje dih, smo se skupina sedmih otrok in mladostnikov ter dve vzgojiteljici zadržali tri lepe dni. Bivali smo v pravi pravcati koči, kjer nam je družbo delal prijazen kuža. V času našega bivanja smo se sprehodili mimo Šenkove domačije, si ogledali kasarno, da pa smo imeli v vročih poletnih dneh energijo za vse to, pa smo si privoščili pravo mineralno jezersko vodo. Pa tudi kak sladoled. Prijazni in nadvse gostoljubni domačini so nam omogočili prikaz predelave volne in kuhanja masunjeka na odprtem ognju, za piko na i pa še ogled gasilskega doma in vseh zanimivih naprav tam!

Iskreno in zelo lepo se zahvaljujemo za nove izkušnje: županu, g. Andreju Karničarju, Alji iz TIC-a Jezersko za res prijetno, poučno in obsežno vodenje po kulturni dediščini Jezerskega, ga. Olgi Tičar za ogled Jenkove kasarne, ga. Miji Murovec za možnost ogleda predelave volne, g. Milanu Milošiču za slasten masunjek, Luciji za najlepši sprehod do lehnjakotvornega izvira, Damirju Brdarju in Binetu Rebolju za zanimiv vpogled v zakulisje lokalnih gasilcev in seveda g. župniku, ki nas je z veseljem sprejel in nam ponudil nepozabno bivališče.