04/2315-041 ravnatelj@vz-kranj.si

Vsako leto v maju poteka Državno tekmovanje v poznavanju življenja in dela Josipa Jurčiča, ki ga organizira Vzgojno-izobraževalni zavod Višnja Gora.

V Vzgojnem zavodu Kranj se vsakič znova z največjim veseljem udeležimo omenjenega tekmovanja in že kar nekaj let zapovrstjo smo se domov vrnili z zelo dobrimi uvrstitvami. Tudi lansko leto ni bilo nobena izjema – ekipno smo na tekmovanju namreč zasedli 3. mesto.

Za nagrado smo poleg materialnih dobrot prejeli tudi krasno izkušnjo – obisk sobe pobega Carniola.
Gre za interaktivno zabavno izkušnjo, kjer je ekipa zaklenjena v sobo. V omejenem času mora najti skrivne namige, razvozlati uganke, dešifrirati kode in si tako odkleniti vrata v prostost. Največji pomen celotne igre je v sodelovanju igralcev in delovanju kot ekipa. Nekateri namigi so lahki, nekateri pa povzročijo kar nekaj preglavic. Soba pobega je izziv, kjer ekipo čaka nora, izvirna in nepozabna dogodivščina.

In tudi nas je čakala. Ekipa (Vanessa, Nastja, Anja, Andrej in Lejla) so se v sobo pobega podali v ponedeljek, 10.2.2020. Imeli so natanko eno uro časa, da razrešijo vse skrivnosti in pobegnejo iz sobe.
Mislite, da jim je uspelo?
Seveda jim je in to natanko 13 sekund pred iztekom časa!

Izkušnja je bila enkratna, ekipa je v njej neizmerno uživala.

Zato: Vzgojno-izobraževalni zavod Višnja Gora, najlepša hvala za super nagrado in komaj čakamo, da se maja ponovno vidimo! 😉

 

Zapisala: Mateja Oman Komurka

 

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)